De middag van Simpie in de Goot - personeelsfeest in Spakenburg

Dit personeelsfeest op een botter in Spakenburg is inclusief:

  • Schippersborrel met verse haring
  • Zeilen, huur schip en bemanning
  • Borrelhapjes tijdens het varen
  • Consumpties
  • Buffet in 't Schippershuys

Prijs: vanaf € 99,95 p.p. excl. btw (All-in).Minimum aantal personen is 10.

De prijs van dit personeelsfeest op een botter in Spakenburg is geldig tot en met 31 december 2023.

Beleef het op een Botter

Word Wakker landrotten, verzamel nieuwe krachten. Kun je met collega’s ook niet wachten, boek nu en beleef al die prachten. Simpie in de Goot personeelsfeest in Spakenburg. Zeilen met een botter op de voormalige Zuiderzee en genieten van een prachtige zeiltocht met collega's.

Zeilen met het stoerste visserschip

Op zoek naar een onbewoond eiland? Of gewoon lekker lui het water op, de warme zon op je wangen, en een koele bries die door je lokken woelt? Kom aan boord van de Botter en laat je vervoeren naar gindse eilanden waar we aanleggen voor de ontdekkingsreis. En dan heerlijk niets doen, terwijl de comfortabele Botter zich door de wind laat voortstuwen op de zachte golfslag van de voormalige Zuiderzee. Dat kan allemaal met dit verrukkelijk leuke middagarrangement waar je jezelf en elkaar lekker mee kan verwennen!

Het programma middagje zeilen op een Botter

  13:00 Ontvangst in ‘t Schippershuys met een welkom borrel.
  13:30 Palaver met een korte uitleg over het programma en het indelen van de schepen.
  13:45 Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de ontdekkingsreis gaat beginnen!
  14:00 Wat is een zeiltocht zonder Schippersborrel? En dat met de lekkerste haring uit Spakenburg.
  15:00 Borrelhapjes. En tijdens het varen ontbeert het je uiteraard niets aan de nodige consumpties!
  16:45 Terugkeer in de haven van Spakenburg.
  17:00 De BBQ wacht je op in ons knusse havenrestaurant ‘t Schippershuys, en/of het visbakken op onze traditionele wijze aan boord van onze Botters in de haven.
  19:00 Einde arrangement. Dank voor jullie gezelligheid, tot ziens, en behouden thuisvaart!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Zeilenopeenbotter.nl

Hijs de zeilen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige Zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Zeilenopeenbotter.nl

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.


U kunt terecht voor teambuildingsdagen, bedrijfsuitjes, bedrijfsfeesten op het water en relatiedagen of andere thema's om met collega's, uw bedrijf of relaties een fantastische dag op het water te beleven.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.


De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.


De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Vertrekhaven

U gaat aan boord in de schitterende haven van Spakenburg. Op elke botter kunnen maximaal 12 gasten mee naast de bemanning. U vaart uit de haven en afhankelijk van de tijd en het programma varen we de Zuiderzee op.